3 goede redenen om voor het monteursberoep te kiezen

Vacature monteur Zwolle

In Nederland heerst er jammer genoeg een tekort aan monteurs. Dat is op zich eigenlijk opmerkelijk te noemen, want het monteursberoep is toch een mooi beroep dat vele voordelen biedt. Bekijk bijvoorbeeld eens een willekeurige vacature voor monteur in Zwolle, dan zou je je ongetwijfeld kunnen vinden in de zojuist geformuleerde conclusie. Hieronder lees je over drie van de vele voordelen die je ondervindt wanneer je een baan hebt als monteur. 

Vacature monteur Zwolle

Veel afwisseling

Als monteur zou je bijvoorbeeld actief kunnen zijn in de elektrotechniek, in de werktuigbouwkunde, in de industriële automatisering en in de beveiliging. Ook kun je je bezighouden met het installeren of repareren van sprinklers, breng je wijzigingen aan om systemen duurzamer te maken en voer je inspecties uit. Los daarvan kun je betrokken worden bij kleine tot (zeer) grote projecten. Kortom, de afwisseling die je als monteur hebt is gigantisch. In een sleur terechtkomen als monteur lijkt dan ook simpelweg onmogelijk.

Een goed salaris

Wanneer je een goede monteur bent verricht je vaak werk dat erg belangrijk is voor je klant. Het is bovendien werk dat lang niet iedereen zo goed kan uitvoeren als jij. Er wordt door monteurs ook nog eens hard en op onregelmatige tijden gewerkt, soms zelfs op oproepbasis. Uiteraard hoort hier een goed salaris bij – iets dat je als monteur dan ook zeker krijgt.

Baanzekerheid

Zoals in de opening van dit artikel al vermeld werd: in Nederland staan veel bedrijven te springen om goede monteurs. Het tekort aan vaklui met monteurskwaliteiten lijkt momenteel zelfs groter dan ooit. Weliswaar worden er soms specialisten uit andere landen aangetrokken, maar toch. De baanzekerheid die je als kwaliteitsmonteur hebt is eenvoudigweg erg groot. Je zit dus nooit zonder werk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *