3 tips voor meer mindfulness in je leven

Mindfulness toepassen in de drukte van alledag is nog niet zo makkelijk. De dagelijkse beslommeringen eisen al snel al je aandacht op, als je niet uitkijkt. Maar daarom kan het nu juist zo waardevol zijn!

Wil je mindfulness in je dagelijks leven leren toepassen? Sta dan eens met je gehele aandacht stil bij wat je aan het doen bent. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar de moeite waard om te proberen, toch? Deze tips gaan je helpen.

1. Veranderen kost tijd

Je komt in aanraking met mindfulness en leert om stil te staan bij je eigen gedachten, in het hier en nu te blijven. Dit moet je heel bewust toepassen. Het is namelijk nog niet zomaar een onderdeel van jezelf geworden.

Maar geef niet te snel op, want oefening baart kunst. Uiteindelijk zal mindfulness een deel van je dagelijkse leven worden, net als heel veel andere dingen. En heb je een extra steuntje nodig, dan kan Bach therapie jou net dat extra zetje geven.

2. Mindfulness in de supermarkt

Als er een plek is waar je wel wat mindfulness kan gebruiken, dan is het wel in de supermarkt. Hoe blijf je in het nú in de supermarkt? Probeer dit eens:

  1. Maak een boodschappenlijstje: je blijft in het nu, omdat je weet wat je zoekt en je niet wordt afgeleid omdat je steeds moet nadenken wat je nodig hebt.
  2. Lees bewust de informatie op de producten tijdens het boodschappen doen, heel erg hier en nu, ook goed om bewust te leren kijken zonder gebabbel in je hoofd.

3. Gebruik een app

Voor alles bestaat tegenwoordig een app, zo ook voor het oefenen van mindfulness. Een mindfulness app kan je helpen om de basis van mindfulness onder de knie te krijgen. Het helpt je als het ware om je gedachten en jezelf op de juiste manier te trainen om het in je leven toe te kunnen passen.

4. Het ultieme niet doen

Herken je dat: de keuze tussen even lekker niets doen, of eerst even dat klusje afmaken en dan ga ik zitten. Dat overkomt mij toch eigenlijk te vaak! En dan toch weer in de stress raken als er iets tussen komt, op het moment dat ik eindelijk mezelf een momentje rust gun.

Soms is het heerlijk om gewoon even voor je uit te zitten staren en te genieten van bijvoorbeeld een mooi uitzicht. Echt niets doen, zonder dat niets te willen verstrooien door een boek te lezen of een serie te kijken. Dát is waar je pas écht van tot rust komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *