Benodigdheden vrachtwagen rijbewijs

vrachtwagen rijbewijs

Wil jij met een vrachtwagen van meer dan 3500 kg de weg op? Je hebt dan een vrachtwagen rijbewijs (rijbewijs C) nodig. Het is belangrijk om deze bij een rijschool te volgen met niet zulke dure tarieven, goed materiaal en met veel expertise in huis. Het is mogelijk om je vrachtwagen rijbewijs te halen zowel mét als zonder Code 95. Het hangt van een aantal dingen af welk vrachtwagen rijbewijs je precies moet halen. Als je met een vrachtwagen de weg op wilt, heb je een vrachtwagen rijbewijs nodig. Dit geldt overigens voor vrachtwagens met een zwaarder laadvermogen. Voor vrachtwagens met een lichter laadvermogen is rijbewijs C1 voldoende. Hieronder meer daarover.

vrachtwagen

Verschillen en restricties vrachtwagenrijbewijs

Het rijbewijs C geldt voor chauffeurs van vrachtwagens met een gewicht van meer dan 3.500 kilo. Het rijbewijs C1 geldt voor chauffeurs van vrachtwagens en campers tussen 3.500 kg en 7.500 kilo. Wanneer je voor je werk op de vrachtwagen moet rijden, zul je het vrachtwagen rijbewijs mét code 95 moeten halen. Als je slechts een kleine vrachtwagen bestuurt met een laadvermogen van maximaal 7500 kg, dan is het vrachtwagen rijbewijs C1 vaak voldoende. Voor rijbewijs C is het overigens wel zo dat je minimaal 21 jaar dient te zijn om verschillende redenen. Als je jonger dan 21 jaar bent kun je wel het vrachtwagen rijbewijs halen, echter moet je dan wel in het bezit zijn van Code 95.

Het is allemaal vrij ingewikkeld. Als je eenmaal weet over welk vrachtwagen rijbewijs je moet beschikken, kun je kijken wat voor theorie examens je eerst moet halen en daarna kun je beginnen met lessen! Het theoriegedeelte van het rijbewijs C bestaat uit twee onderdelen, te weten: RV1 (deel 1 verkeer en techniek) met 50 meerkeuzevragen en R2C (deel 2 administratie) met 40 meerkeuzevragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *