Champagne als cadeau!

Met kerst en oud en nieuw in aantocht vliegen de wijnflessen over de toonbank heen. Ook plekken zoals bedrijven gebruiken het in een kerstpakket of geven het al extraatje tijdens de kerstperiode. Maar wat dachten we van champagne?

Champagne

Champagne is een type mousserende wijn. Het wordt gemaakt van druiven uit de champagnestreek in  Frankrijk. Champagne gemaakt van druiven die niet uit de champagnestreek komen, mag eigenlijk geen ‘champagne’ genoemd worden. De druiven die groeien in de streek hebben allemaal een eigen karakter en smaak, bepaald door het klimaat en de bodem waarop de plant groeit. Zo ontstaan er verschillende soorten champagnesmaken.

Het drankje wordt gemaakt door natuurlijke gisting in de fles. Dit proces volgt duidelijke en strikte regels waarin alle handelingen vast zijn gelegd. Andere regels gaan over de hoeveelheid druiven die geoogst kunnen worden, hoeveel sap er uit de druiven gehaald kan worden en zelfs in welke huizen champagne gemaakt mag worden.

Waarom champagne?

Champagne staat bekend als iets speciaals en duurs, iets wat mensen niet snel voor zichzelf zouden kopen. Wel zouden ze het leuk vinden om het te ontvangen. Een goed cadeau, dus! Daarnaast wordt champagne over het algemeen langzamer gedronken door de grootte van het glas en de bubbels die erin zitten. Er kan dus langer van genoten worden. Andere voordelen zijn dat het goed is voor het stimuleren van het kortetermijngeheugen en helpt zelfs om het ruimtelijk inzicht te verbeteren.

Champagne bedrukken

Champagne bedrukken is niet moeilijk om te doen. Dan kan het goed gegeven worden als cadeau, bijvoorbeeld aan het personeel. Door een etiket op de fles te laten bedrukken, krijgt de fles elk berichtje wat de maker wil. Het kan reclame zijn, duidelijk maker wie de afzender is (bijvoorbeeld het logo van een bedrijf) of een leuk berichtje, zoals fijne kerstwensen.

De fles te laten bedrukken is zo gedaan! Eigenlijk is er maar één stap. Deze begint met het kiezen van een kleur. Opties zijn blauw, zilver, goud, mat of glans zwart, oranje, paars of donkergroen, onder andere. Dan kan het etiket gemaakt worden. Hier kan opstaan wat gewenst wordt. Dit etiket wordt volledig rondom de fles gedrukt en het is klaar om verstuurd te worden! De flessen kunnen per één of per bulk bedrukt worden, dus het werkt ook voor grotere groepen.

Een lekkere fles champagne is weer eens wat anders dan wijn, een traditioneel kerstpakket of een cadeaubon. Het is ook de perfecte tijd om het te geven, met de feestdagen in aantocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *