De beste drukwerken bij jou thuis!

Moet jij voor je werk of een hobby veel printen? Dan wil je natuurlijk dat je teksten leesbaar zijn en afbeeldingen volledig en in de juiste kleuren afgedrukt worden. Waarschijnlijk heeft iedereen de vervelende problemen van slechte printers of cartridges al eens ervaren en zeker nu we allemaal vanuit thuis werken. Het probleem ligt vaak niet bij de printer zelf maar bij de cartridges en toners die je gebruikt. Voor het geval dat we nog lang thuis moeten werken kun je maar beter zorgen dat je de juiste materialen in huis hebt!

Cartridges

Een cartridge is een inktpatroon voor inkjetprinters. Deze zijn vervangbaar en onderscheiden zich van naaldprinters door het gebruik van een inktlint. Cartridges bevatten één of meerdere reservoirs met inkt die zowel in zwart als in kleur verkrijgbaar zijn. Daarnaast zit er ook een chip in de inktpatronen die met de printer communiceert over print informatie en de hoeveelheid inkt die nodig is. Over het algemeen is het verstandig om zwarte inktpatronen in je printer te installeren en drie kleuren zoals blauw, geel en rood/roze. De prijs van cartridges kan enorm verschillen. Het betekent niet dat de duurste patronen de beste kwaliteit leveren. Vaak vind je voor een mooie prijs kwalitatief goede patronen die dus geschikt zijn voor jouw printer thuis.       

Toners

In een printer zit vaak ook een kleurenpoeder. Dit noemen we de toner. Ook deze worden in een cartridge aangeleverd alleen dan gevuld met poeder in plaats van inkt. Dit is dus ook het grootste verschil tussen een cartridge en een toner. Het kleurpoeder van een toner blijft als het ware plakken aan een elektrische rol in de printer die vervolgens over het papier gerold wordt. Op deze manier wordt het poeder dus op papier gedrukt. Toners worden gebruikt in laserprinter. Het is logisch dat elke soort printer ook eigen toners en cartridges nodig heeft. Een laserprinter heeft een langere levensduur dan de inkjetprinters. Ze zijn dus duurder om aan te schaffen maar zijn uiteindelijk voordeliger in gebruik.    

Luxe cartridge 

Printers zijn verkrijgbaar in verschillende merken en soorten en de cartridges en toners die ze nodig hebben dus ook. Zeker voor de mensen die veel printen zijn cartridges en toner die lang meegaan wel zo handig. Een bekend merk voor vele apparaten en dus ook printers is HP. Dit merk heeft een ontzettend fijn en betrouwbaar inktpatroon ontwikkeld dat in de welbekende zwarte en drie kleuren cartridge verkrijgbaar is, namelijk de HP 301 cartridge. Hiermee ben je verzekerd van mooie afdrukken en kun je rekenen op kwaliteit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *