Dit mag je niet missen in je mancave

Heb je een eigen mancave of ben je van plan er eentje te bouwen en ben je opzoek naar wat inspiratie? Dan ben je hier aan het goede adres. Wanneer je van plan bent om een mancave te gaan bouwen is het belangrijk om een plannetje te maken. In wat voor kamer/kelder/schuur/zolder ga je de mancave bouwen en wat voor mogelijkheden biedt de ruimte?

Verschillende stijlen

Vaarwel roze en kleurrijke bloemen. De echt mancave heeft een ruige uitstraling. De industriële stijl is hiervoor zeer geschikt. Gebruik sterke materialen, zoals hout. Het hout hoeft niet netjes gepolijst te worden en kan er oud uitzien. Dit geeft de ruimte een goede persoonlijkheid. Wanneer je de meubelen zelf in elkaar timmert (bijvoorbeeld met steigerhout), dan mag dit best een beetje grof. Hout en metalen decoratie zijn perfect gecombineerd. Wil je een opbergrek voor whisky aan de muur? Monteer een stevige stalen beugel aan de muur en plaats er een stuk hout op. Metaal kan ook gebruikt worden voor tafelpoten, decoratie en verlichting. Hierdoor geef je de ruimte een echte mannelijke uitstraling en kan je heerlijk met je maten genieten van de ruimte.

Wat zet je in de mancave?

Wanneer je een mancave gaat bouwen wil je natuurlijk een aantal dingen terug laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie pooltafel en een dartbord. Natuurlijk kan een TV met een gameconsole niet missen. Let hierbij op de je bij de een HDMI kabel nodig hebt en bij de andere een displayport. Samen met je maten een avondje gamen, voetbal kijken en/of een live concert bijwonen. Het kan allemaal in je mancave.

Sportieve mancave

Een mancave is niet alleen om te eten en te drinken. Ben je sportief aangelegd? Dan is een mancave voor iemand die zijn eigen sportschool heeft een echte schat voor jou. Hierdoor hoef je op die drukke maandagavond niet meer naar een overvolle fitnesscentrum. De ideale locatie voor het huis is de kelder, want als je gewicht op de grond valt, zal het geluid maken. Zo zorgt je ervoor dat je buren hier geen last van hebben. Bovendien, zelfs als het in de zomer buiten warm is, is de kelder koel. Goede ventilatie is erg belangrijk, je hebt natuurlijk veel zuurstof nodig. Door een ventilator of rooster te plaatsen geniet je direct van goede ventilatie. Hierdoor kan je wanneer jij dat wil lekker gaan bewegen en je eigen trainingsschema uitvoeren zonder te hoeven wachten op een bepaalde oefening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *