Een Perzisch vloerkleed in deze moderne tijd

Je hebt vast ooit wel eens een Perzisch vloerkleed gezien. Je herkent ze aan de drukke patronen met veel kleur erin. Het Perzische vloerkleed zal centraal staan in deze tekst. Niet zo zeer de origine hiervan, maar wat je er tegenwoordig mee kunt en wat je moet weten over het onderhoud. Die aspecten zullen ter spraken gaan komen.

Een vintage woningstijl

Het Perzische vloerkleed kan helpen bij het creëren van een vintage stijl in je woning. Vintage houdt in dat iets tweedehands is en vaak een oude uitstraling heeft, maar nog in prima staat is. Een vintage stijl houdt in dat je ervan houdt om in dit geval je woning een oude uitstraling te geven. Vintage vloerkleden kunnen hierbij helpen, maar een nieuw Perzisch vloerkleed kan ook de vintage look geven aan je woning en dat is natuurlijk wel hetgeen wat je wilt realiseren.

Onderhoud

De vloerkleden zijn erg druk en stof valt daarom niet ontzettend hard op. Toch is het belangrijk te zorgen voor het nodige onderhoud. Dit onderhoud hoeft helemaal niet zo tijdrovend te zijn. Eens in de twee weken over het kleed heengaan met de stofzuiger en zo nu en dan een keertje uitkloppen. Dat moet voldoende zijn om het kleed lang mooi te houden.

Creativiteit rondom het geven van een plaats

Het Perzische vloerkleed hoef je niet persé op de vloer neer te leggen. Het staat ook ontzettend mooi aan de muur als een wandkleed. Daar ooit over nagedacht? Dus vind je zo’n type kleed nou hartstikke mooi, maar is er geen plek voor op de grond? Wellicht omdat daar al andere kleedjes liggen die je niet weg wil doen? Geen paniek. Zoek gewoon een leuke plaats op aan de muur waar je het Perzische kleed kunt ophangen. Zo hoef je geen kleedje weg te doen en kun je toch genieten van het kleurrijke Perzische tapijt.

Een Perzisch vloerkleed draagt dus bij aan een vintage uitstraling van de woning, het onderhoud is niet al te lastig en neemt niet al te veel tijd in beslag en ook aan de muur staat een dergelijk kleed prima. Rede genoeg om een Perzisch vloerkleed aan te schaffen dus. Zelfs in deze moderne tijd waar een vintage woningstijl niet persé meer heel standaard is. Waar de meesten voor een hele strakke uitstraling gaan, spring jij er juist uit met een unieke woningstijl. Je moet niet altijd de rest willen volgen. Iets doen puur omdat anderen het zo doen? No way.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *