Een sprookjestuin maak je zo

Misschien heb je ze weleens voorbij zien komen: tuinen waarvan het lijkt alsof ze rechtstreekst uit een sprookje komen. Ze staan in verschillende bladen en ook het internet staat er vol mee. een ware trend. En eentje waar ik persoonlijk graag aan mee doe. In deze blog vertel ik je wat je kan doen om de sprookjessferen ook in jouw tuintje te laten stromen. Lees je mee?

Gecontroleerde groei

Zoals we zien, zijn die sprookjestuinen geen aangelegde parkjes, of althans zo zien ze er niet uit. want dat zijn ze natuurlijk wel maar ze geven de indruk dat de natuur het wat meer heeft overgenomen. Je kan dus van alles lekker laten groeien en hangen. Over elkaar, door elkaar, het maakt niet uit. maar let op: je tuintje heeft nog steeds aandacht en verzorging nodig. Onkruid is en blijft niet welkom, ook niet in de sprookjestuin.

Kleur en groen, het hele jaar door

Een tuin vol met kale takken, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Maar dat is wel hoe veel tuinen er in de winter uitzien. Nergens voor nodig, sterker nog, als er sneeuw valt is dat prachtig in een groene tuin. En dus is het tijd voor planten die het hele jaar door groen blijven. Als het gaat op klimopplanten kan je het beste een sterjasmijn plant kopen. Deze is groen en kan je schutting, tuinhuisje en zelfs de tegels bedekken. Hij wordt ook wel de Trachelospermum jasminoides genoemd. Als dat je niet aan een bos doet denken, weet ik het ook niet meer.

Vol met vriendjes

In een sprookjestuin horen dieren te wonen. Dat zien we meestal niet terug op de plaatjes in de magazines maar door dieren in je tuin toe te laten, komt het tot leven. En wees eerlijk, het gezang van vogels in de ochtend doet toch iedereen aan een sprookjesverhaal denken? Tijd dus om de vogeltjes uit te nodigen. Doe dit door verschillende vogelhuisjes te plaatsen en vogelvoer uit te strooien. Voor je het weet, fladdert er van alles door jouw tuintje.

Kom tot rust

Als laatste is het ook belangrijk dat je kan genieten van je tuin. Dit doe je door meubilair aan te schaffen waarin je kan ontspannen. kies voor goede kussens in een frame van bijvoorbeeld gietijzer. Zo trek je die magische look ook door in de rest van de styling van je tuin. En op die manier past het geheel bij elkaar zonder dat je hoeft in te leveren op comfort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *