Een trip naar Praag

Praag wordt doorkruist door de rivier de Moldau, die door de stad kronkelt. Bekend als de stad van honderden gespitste torens, is het ook bekend om zijn oude stadsplein, hart van zijn stedelijke geschiedenis, met kleurrijke gerestaureerde oude bars, gotische gebouwen en de astronomische klokken, die een geanimeerde dagelijkse show biedt. Een paar minuten rijden naar het Westen vind kunt de indrukwekkende Sint-Vitus-kathedraal, het huis van de heer zien. De prachtige tuinbrug over de rivier de Moldau creëert een bijzondere lay-out in Praag. Als u op zoek bent naar een aantal historische bezienswaardigheden, musea, galerijen en architectuur, moet u zuidwesten naar Praag  reizen, de thuisbasis van al dit moois.

Bezienswaardigheden

Na het ervaren van de sereniteit van de rivier de Moldau, kunt u terug wandelen naar de prachtige bezienswaardigheden van Praag. De op een na grootste stad in de Tsjechische Republiek, Praag is een must-see, met verschillende attracties die uw verblijf onvergetelijk zullen maken. Het grote centrale plein is een groots openbaar vierkant met een pittoreske vijver. Er zijn veel bars en eetgelegenheden waar u kunt genieten van bier of wijn, en tal van eetgelegenheden die pizza's, kebabs en andere Europese geneugten tijdens het innemen van de bezienswaardigheden. 'S Nachts wordt het plein getransformeerd in een eindeloze weergave van lichten en muziek: het is de meest bekende locatie voor buitenconcerten en feestjes in Praag. Twee andere toeristische attracties die niet mogen worden gemist, zijn de marmeren kerk en het moderne kunstmuseum. De marmeren kerk is een imposant gebouw met tweehonderd ingewikkelde gebeeldhouwde beelden van heiligen en andere christelijke figuren. Het indrukwekkende interieur omvat glasmozaïek tegelwerk, uitgebreide lijstwerk en een binnentuin. Het moderne kunstmuseumfuncties werkt van prestigieuze artiesten zoals Manet, Monet en Renoir. Het museum beschikt ook over een grote verzameling Tsjechische antiek.

Wandelen

Praag heeft ook een aantal uitstekende parken met een aangename sfeer. Het Kropin Hill Park, gelegen ten westen van Praag, heeft een idyllische omgeving voor liefhebbers van natuur en wandelen. Het park heeft een klein dorp en een prachtig klassiek rij huis op de deur, dat u kunt rondrijden door een wandeling door het dorp te maken. De oude stad is het oudste deel van Praag en is een ideale plek voor een Stedentrip Praag. De oude stad zit vol met historische herinneringen en de prachtige kasteelheuvel is vanaf de stad te zien. In het kasteel kunt u de indrukwekkende klokkentoren en het prachtige kasteel zelf op de heuvel bewonderen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *