Een wereldreis maken

Velen van ons hebben de drang om de wereld te verkennen en om op vakantie te gaan. Zodra daar geld en tijd voor is zou ik het ook zeker aanraden! De wereld bestaat namelijk uit nog zoveel meer moois dan alleen ons eigen kleine kikkerlandje. Vroeger zal je misschien vast al wel is op vakantie geweest zijn naar een camping in Frankrijk of Spanje. Super leuk natuurlijk! Maar als reizen echt in je bloed zit zal dit niet voldoende voor je zijn. Dan wil je waarschijnlijk verre reizen maken en een aantal weken op pad zijn. Want als je dan toch al zo ver weg bent kan je net zo goed nog wat meer landen mee pakken!

De verenigde staten

Amerika is natuurlijk megagroot en je hebt heel veel verschillende bestemmingen om naar toe te gaan. Het is een slim plan om in Amerika te gaan backpacken. Zo kan je in een korte tijd veel van het land zien en heb je afwisseling. Je kunt bijvoorbeeld een aantal dagen naar Las Vegas gaan om te feesten en alle bijzondere dingen te zien. Daarna kun je naar een kustplaats gaan om van de hoge golven te genieten. En als laatst kun je nog naar Los Angeles gaan om daar lekker te shoppen en eten. Amerika is dus echt een bestemming voor avonturiers en voor mensen die veel willen zien in een paar weken tijd. Om in Amerika binnen te komen voor een langere tijd is een esta aanvragen wel noodzakelijk.

Warme landen bezoeken

Ga je liever voor een vakantie naar tropische landen dan zijn landen zoals Thailand, Suriname of Indonesië. Als je zulke landen gaat bezoeken is het van belang dat je rekening houdt met een aantal dingen. In deze landen hebben ze namelijk een andere cultuur en andere leefstijl. Je zal hier niet zoals in Nederland rond 17:00 kunnen eten maar dit gebeurt meestal een stuk later. In zulke landen is het om die tijd nog te heet om te koken en laat staan om een warm gerecht te eten. Dit gebeurt daarom vaker rond een uurtje of 21:00. Ook qua bagage zal je niet zo heel veel mee moeten nemen. In zo’n land als Suriname of Thailand is een backpack vakantie ook erg handig. Dit betekent dan dus ook gelijk dat alles in een “backpack” moet passen. Qua kleding zal je vooral luchtige en lichte kleding nodig hebben, en natuurlijk je bikini of zwembroek niet te vergeten! Een Visum suriname is dan ook wel aan te raden om het land normaal binnen te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *