Eigen woning verhuren aan expats

Het is geen geheim meer dat er steeds meer expats in ons land zijn gaan wonen. Het kan daarom voordelig zijn om te verhuren aan expats. Welke voordelen kent expats verhuur en is het misschien wat voor jou?

Wat is een expat?

Een expat is een buitenlands persoon die voor langere tijd in Nederland komt werken bij voornamelijk grote internationale bedrijven. Een expat kan voor een korte periode of een lange periode verblijven in Nederland. Het is de bedoeling van een expat om voor een bepaalde periode te blijven, maar in sommige gevallen blijft een expat permanent in Nederland wonen omdat zij bijvoorbeeld toch langer voor de werkgever kunnen blijven werken, een nieuwe betere baan aangeboden hebben gekregen of misschien wel een partner hebben gevonden. Nederland is financieel aantrekkelijk om te gaan wonen en werken, expats profiteren namelijk van belastingvoordelen waardoor ze netto meer salaris overhouden. En Nederland staat ook hoog aanschreven in andere landen door de hoge levensstandaard waardoor het goed is om hier rekening mee te houden.

Verhuur van eigen woning aan expats

Het verhuur eigen woning aan expats kent vele voordelen, maar voldoet jouw huis wel aan de wensen van een expat? Een expat is namelijk op zoek naar een gemeubileerd en gestoffeerd huis zodat ze meteen kunnen intrekken wanneer ze aankomen in Nederland. Hierdoor hoeven ze niet nog van alles te regelen bij aankomst. Ook de locatie van je woning is belangrijk voor een expat. Het is natuurlijk ontzettend handig als je woning dicht bij de werkgever van de expat ligt. Denk bijvoorbeeld aan een woning vlak bij een kantoor district. Ook is het natuurlijk ideaal wanneer je huis dicht bij een vorm van openbaarvervoer gelegen is. Vaak hebben expats namelijk geen eigen vervoer wanneer ze in Nederland aankomen en maken zij veel gebruik van het openbaarvervoer.

Waarom je je huis aan expats wilt verhuren

Expats zijn betrouwbare huurders met veel zekerheid. Zoals genoemd hebben zij een hoog inkomen waardoor ze gemiddeld 900 tot 1400 euro uitgeven aan de huur van een huis. Ook is het zo dat ze vaak overeenkomsten hebben met de werkgever waardoor de werkgever vaak ook een deel van de huur betaald. Ook zullen expats over het algemeen beter met je woning omgaan dan bijvoorbeeld studenten. Expats zullen voor weinig overlast zorgen omdat zij veelal aan het werk zijn en het huis voornamelijk gebruiken om te eten en te slapen. Dit maakt de verhuur van je huis een stuk gemakkelijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *