Gemakkelijk een autolamp vervangen

Het is super irritant, één van je autolampen is kapot gegaan. Het is ook nog eens best lastig om een autolamp te verwisselen! Wij snappen precies hoe vervelend het kan zijn, daarom hebben we speciaal voor jou een aantal tips verzameld zodat dit taakje niet zo moeilijk meer hoeft te zijn. Dus lees gauw verder waarom je dit het beste kunt doen.

Een goede aanschaf van een autolamp is het halve werk

Je hebt waarschijnlijk geen verstand van welke autolampen nu het beste zijn en welke niet. Daarom hebben we voor jou een goede lamp uitgezocht. Als jij te maken hebt met een standaardmaat H7 dan is de Philips Racing Vision H7 een perfecte lamp voor jou. Deze lampen geven ontzettend helder licht, zodat jij alles goed kan zien in het donker. Daarnaast zorgen deze lampen ervoor dat je sneller kunt reageren op wat er op de weg gebeurt. Dit alles zorgt voor optimale veiligheid. Voordat je echter een lamp gaat aanschaffen is het belangrijk dat je goed kijkt in het instructieboekje van de auto, zodat je zeker weet dat je de goede maat lamp koopt.

Hoe verwissel ik een autolamp?

Wanneer je een defect lampje in je auto hebt, wil je eerst weten welk lampje het is dat kapot is. Daarvoor kun je kijken in het instructieboekje van je auto. Hierin staan alle aanwezige lampen in jouw auto en daardoor kun jij precies zien welke lamp kapot is. Het is belangrijk dat je de lamp pas gaat vervangen wanneer dit veilig is. Vervang de autolamp dus absoluut niet wanneer je net hebt gereden met de auto. De lamp kan dan namelijk gloeiend heet zijn en daar kun je je aan verbranden. Wanneer je een halogeen lamp vervangt, zorg er dan voor dat je hem bij de voet vast pakt.

Een halogeen lamp vastpakken met je handen zorgt namelijk voor een zwarte aanslag op het glas omdat vette vingers er in branden en dat gaat ten nadele van het licht en de levensduur van de lamp. Gebruik als het écht niet anders kan een doekje om de lamp vast te houden. Mocht het zo zijn dat het lampje nog steeds niet werkt nadat je hem vervangen hebt, zet dan de verlichting van de auto uit en sluit de auto. Open de auto vervolgens opnieuw en schakel de verlichting nogmaals aan. Dit ‘reset’ de auto als het ware, waardoor de lamp daarna ineens wel kan gaan branden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *