Hoe begin ik met beleggen?

Als starter kan beleggen behoorlijk intimiderend zijn. Je zult constant de markt in de gaten moeten houden en de grote massa voor moeten zijn om een hoge winst te behalen. Daarom is het zo van belang dat je je goed verdiept in beleggen en dat je niet zomaar gaat investeren zonder te weten wat je doen. De eerste belangrijke keuze die je dient te maken is het uitzoeken van de juiste broker. Wat biedt een broker jou en waar moet je op letten bij het maken van je keuze?

Wat bieden brokers aan beginnende beleggers?

Tegenwoordig moet je als belegger zijn aangesloten bij een broker of bank om te kunnen beleggen. Je opent een rekening bij een broker en vervolgens zul je aandelen verkopen of kopen via hun service. Je kunt ervoor kiezen om zelf te beleggen of dat iemand anders het voor jou doet. Waar je ook voor kiest, bij een broker zijn beide methodes mogelijk. 

Als starter zal je eerst nog niet helemaal thuis in de beleggingswereld, maar loop je helaas wel dezelfde risico’s als een ervaren belegger. Daarom is het essentieel om je in het begin te laten adviseren door je broker, zodat je de fijne kneepjes van beleggen leert. In het begin is het erg fijn om terug te kunnen vallen op iemand die op dat moment meer verstand heeft van traden en beleggen dan jij zelf. Laat je daarom adviseren door je broker en ontwikkel zo je nodige kennis. 

Voor welke broker kun je het beste kiezen?

Doordat beleggen zo’n hoge populariteit bedraagt zijn er ontzettend veel brokers te vinden. Het is bijna overweldigend om te kiezen uit de hoeveelheid mogelijke beurs- of effectenhandelaren. Onderling kunnen de brokers verschillen: zo zullen de prijzen per broker anders zijn en biedt de ene andere beleggingsmogelijkheden aan dan de anderen. 

De beste manier om te beslissen welke broker geschikt is door de beoordelingen van andere beleggers door te nemen. Neem bijvoorbeeld Mexem, een broker gevestigd in Nederland. Je zoekt eenvoudig een Mexem review op en dit vertelt je hoe anderen de diensten van Mexem hebben ervaren. Ervaringen van beleggers vertellen je veel meer dan de informatie die op de website van brokers wordt gegeven. Er bestaan bijvoorbeeld ook vergelijkingswebsite waar brokers worden vergeleken op basis van beoordelingen door beleggers. Zo zie jij in een oogopslag welke brokers het beste uit de test komen. Vertrouw dus op de ervaringen van anderen en neem deze mee bij het maken van de juiste beslissing. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *