Hoe verbeter je het proces in de logistiek?

Het verbeteren van de logistiek in je bedrijf of in je magazijn kan een hoop voordelen voor je meebrengen. In de webshop van Still vind je allerlei producten die je kunnen helpen met het verbeteren van je logistieke proces, zoals bijvoorbeeld handpallettrucks

Bedenk een goed plan

Als bedrijf wil je eigenlijk continu kijken naar manieren om je logistieke proces te verbeteren. Het verbeteren van je logistiek is een proces dat wel wat aandachtpunten bevat. Hieronder een aantal tips om je logistieke proces beter te kunnen regelen. Ten eerste kun je het beste beginnen met het maken van een plan. Als je een plan kunt maken, dan ben je al op de goede weg. Stel ook bepaalde doelen, alleen dan weet je waar je naartoe moet. Probeer ook niet in een keer alle aspecten van je logistiek aan te pakken. Het heeft geen zin om te grote onderdelen van je magazijn onder handen te nemen, omdat dit weinig resultaat zal opleveren. Je kunt beter een specifiek plan maken voor een specifiek onderdeel van het logistieke proces. 

Lees de data die je tot je beschikking hebt

Maak voor het bepalen of je de doelen aan het behalen bent ook gebruik van data. Alleen als je data kunt interpreteren kun je bepalen of je ook daadwerkelijk je doelen behaalt. Gebruik ook data na het implementeren van je oplossing, omdat je niet wilt dat je na het oplossen van problemen nog steeds niet kunt achterhalen of je je doelen wel bereikt. Probeer ook gebruik te maken van de inzichten van je medewerkers. De mensen die dagelijks op de vloer of in het magazijn aan het werk zijn lopen ongetwijfeld tegen problemen aan. Ook zullen zij hoogstwaarschijnlijk ideeën hebben over hoe zij denken dat het proces van de logistiek in het magazijn efficiënter zou kunnen. Houd er dus rekening mee dat je de mensen die ook daadwerkelijk onderdeel zijn van het logistieke proces meeneemt in de veranderingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *