Is het tijd voor iets nieuws?

Tegenwoordig wordt het kopen van een huis voor veel mensen steeds moeilijker, door de belabberde toestand van de woningmarkt en de stijgende prijzen. Dat is op heel veel manieren vervelend, maar gelukkig zijn er ook andere manieren om je droomhuis te vinden. Je kunt van je huidige huis namelijk een fantastische make over geven. Neem er even de tijd voor, maak je woonkamer helemaal leeg en sla aan het brainstormen. Begin bijvoorbeeld met een nieuwe vloer, nieuwe kleur op de muur of misschien een aantal verschillende kleuren, en wat  nieuw of opnieuw opgeknapt meubilair.

Kijk naar buiten

En daarbij moet je ook je ramen niet vergeten. Die zijn immers erg belangrijk voor de hoeveelheid licht in de kamer, en dat heeft veel invloed op de sfeer die er hangt. Wil je gewoon een groot, vierkant of rechthoekig raam, of wil je liever een paar kleine ramen of nog weer iets anders? Hoewel je er misschien nooit eerder over nagedacht hebt, zijn er ook talloze verschillende soorten ramen. Daarnaast moet je dan ook nog even nadenken over of je dubbel glas zou willen, en wat voor kleur kozijnen je wil. En of je zonneschermen voor het raam wil, voor in de zomer. Of voor in de winter natuurlijk, want ook dan kan de zon te fel zijn. 

Een scherm op maat

Zonneschermen zijn er in allerlei soorten en maten en werken met verschillende mechanieken. Je hebt heel simpele modellen die je makkelijk zelf kunt ophangen en er naar believen weer af kunt halen, maar er zijn ook wat geavanceerdere varianten die je laat installeren, en die met een afstandsbediening bestuurd moeten worden. Die kun je ook automatiseren en dan bijvoorbeeld via je telefoon besturen. Zo hoef je ‘s ochtends niet je bed uit om zoals vroeger je gordijnen open te trekken, maar druk je gewoon al liggend op een knopje, en krijg je vanzelf de ochtendzon op je gezicht.

Veel gedoe?

Lijkt dit je allemaal heel veel gedoe, deze keuzes en al deze opties? Je kunt het nadenken over de verschillende soorten zonneschermen en wat er bij je past natuurlijk ook overlaten aan een ander, een expert, die veel verstand heeft van de verschillende opties. Veel interieurdesigners doen ook dit soort dingen als onderdeel van een grotere ontwerpopdracht. Jij geeft gewoon je eigen voorkeuren en je budget door, en hij of zij gaat voor je aan de slag. Of misschien maakt het jou helemaal niks uit hoe het eruit ziet, en laat je gewoon de vakman of vakvrouw voor je bepalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *