Klussen in huis met een boor

Het kan erg aantrekkelijk zijn om zelf klusjes te doen in huis. Er kan echter ook een hoop fout gaan als je het niet goed aanpakt. Zorg ervoor dat je voordat je gaat boren het juiste gereedschap hebt en weet waar je mee bezig bent. Als je twijfelt over dingen die je gaat verbouwen in huis, is het verstandig om je hier eerst een beetje over in te lezen. Ook kun je hulp en tips vragen aan professionals. Dit zal voorkomen dat je straks na het klussen alleen maar verder van huis bent. 

 

Het boren van gaten in tegels

Als je een gat wil gaan boren in een tegel is het belangrijk om eerst te kijken naar wat voor tegel het is. Je zult niet voor elk materiaal gebruik kunnen maken van hetzelfde type boor. Een gat boren in een keramische tegel doe je door eerst te bepalen waar het gat moet komen. Vervolgens moet je kijken naar de juiste tegelboor en deze boor kopen. Let bij het boren erop dat je voorzichtig te werk gaat. Je kunt erg makkelijk wegslippen als je begint met boren. Pas als de boor verder in de tegel zit wordt de kans kleiner dat je met je boor weg slipt. Als je snel een gat wil boren in een tegel kun je het beste een droogboor gebruiken. Deze boren zijn gemaakt om door harde materialen te boren en kunnen een stuk sneller draaien dan de gemiddelde boor. Na het droog boren van een gat kun je direct de tegel waarin je hebt geboord verlijmen. Zorg dat je bij het droog boren van een tegel altijd in een tollende beweging draait. Hierdoor zal de hitte een stuk beter weg kunnen wat je een beter eindresultaat zal opleveren.

 

Tips om een recht gat te creëren

Als je gaat boren in een muur is het belangrijk om precies te werk te gaan. Anders heb je een grote kans op schade of een scheef gat in je muur. Het is erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de boor te allen tijde recht houdt. Om te beginnen is het verstandig om na te gaan wat voor soort muur je in gaat boren. Kijk welke boor hierbij past en welke plug je hiervoor nodig hebt. Als dit is geregeld, dan is het verstandig om de plek waar je gaat boren te bedekken met een katoenen pleister. Zo kun je ervoor zorgen dat de boor goed op zijn plaats blijft en niet verschuift. Wanneer je gaat boren moet je rustig beginnen. Zorg dat de boor aan het begin goed recht blijft tot er een gat is waar de boor goed recht in zit. Boor daarna wat sneller als het gat diep genoeg is en trek de boor er nog draaiend uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *