Maak een verbouwplan voor je verbouwing!

Je hebt net een huis gekocht en wilt deze renoveren. Je droomt van meer licht in de woonkamer, een nieuwe vloer in de slaapkamer en een moderne badkamer. De belangrijkste dingen die je krijgt, zijn echter stress en hoofdpijn. Het hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Met deze tips leer je zorgeloos renoveren zodat je optimaal kunt genieten van je nieuwe woning. We geven je bijvoorbeeld tips over een goede planning, en hoe je overweegt zelf te gaan klussen of om bepaalde zaken uit te besteden. Maak je geen zorgen: met deze tips overleef je de verbouwing zeker!

Begin met een goede voorbereiding

Een succesvolle verbouwing begint met de voorbereiding. Dit betekent dat u de juiste professional kiest om mee samen te werken en van tevoren plant wat er precies moet gebeuren en hoeveel het gaat kosten. Zeker als je in het huis blijft wonen terwijl sommige kamers worden gerenoveerd, kan het renovatiewerk erg intens zijn. Het is daarom belangrijk om inzicht en overzicht te creëren. Dit doe je door bijvoorbeeld alles op te schrijven wat er moet gebeuren, wie hiervoor nodig is en welke spullen hiervoor nodig zijn. Vervolgens schrijf je ook direct op hoe lang je iets nodig hebt en hoe lang een bepaalde activiteit in beslag neemt. Wees daarnaast niet te laat met het regelen van bijvoorbeeld een bouwafval container. Je wilt namelijk niet dubbel werk hoeven doen.

Logistieke planning

Een logistieke planning is van groot belang wanneer je gaat verbouwen. Je kan namelijk niet zomaar een verbouwing beginnen zonder vooraf de logistiek goed af te stemmen. Het renoveren van de woonkamer is niet zo gehaast, maar wat moet je doen als je voorlopig geen keuken of badkamer hebt? De truc om te overleven is om van een kamer een tijdelijke mini-studio te maken. Plaats bijvoorbeeld een klaptafel, een combi-oven en een kampvuur in je slaapkamer. Je kan koken door voedsel te bereiden en maaltijden in te vriezen de afgelopen dagen in de oude keuken. Dit zal lastig blijven, maar op deze manier bespaart u veel geld. Het hotel, uit eten gaan en extra transportkosten worden immers snel genegeerd, maar zullen de totale renovatiekosten aanzienlijk verhogen. Ook is het belangrijk om dit vooraf goed af te spreken. Niet alleen met elkaar als familie maar ook met de partners waarmee je samenwerkt. Denk bijvoorbeeld aan de aannemer, het is fijn als zij rekening houden met het feit dat jullie nog in de woning aanwezig zijn (zonder dat daardoor de verbouwing vertraging oploopt).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *