Oorzaak Visgeur in Huis

visgeur in huis

Een visgeur in huis zorgt voor een onprettige leefsituatie. Wanneer je na goed ventileren de geur nog steeds ruikt, is het verstandig om snel te achterhalen waar de rotte visgeur vandaan komt. Je zou eventueel een professioneel bedrijf kunnen inhuren, die een luchtonderzoek doet, om de oorzaak te achterhalen. In dit artikel lees je waar een rotte visgeur vandaan kan komen, en hoe je het kan elimineren.

visgeur in huis

Waar komt rotte visgeur vandaan

Het kan natuurlijk zo zijn dat je een bakje vis in de koelkast hebt staan, die je vergeten bent om weg te gooien. Helaas is de oorzaak niet altijd zo gemakkelijk te vinden. Ook kunnen er restjes vis in prullenbak liggen, of het afvoerputje. Ben je met jouw hond wezen wandelen langs het water? En heeft hij liggen rollen in een plas, of is hij in het water gesprongen? De natte vacht van een dier, kan ook de oorzaak zijn van visgeur. Gebruik je wel eens een magnetron? Reinig deze goed na gebruik, want ook de magnetron kan de oorzaak zijn van een visgeur in jouw woning. Daarnaast is het verstandig om regelmatig de vaatwasser te reinigen, deze kan namelijk de geur van oude etensresten vasthouden.

Hoe van visgeur afkomen

Er zijn verschillende manieren om van een visgeur af te komen. Ruikt je koelkast of magnetron naar vis? Reinig ze met natuurazijn! Je kunt ook een bakje natuurazijn in de koelkast zetten om de geur te elimineren. Heb je geen natuurazijn in huis? Dan adviseren wij om een citroenschil met zout in de koelkast te leggen. Is de visgeur afkomstig van jouw hond? Was hem dan met natuurazijn, het voordeel is ook nog eens dat de natuurazijn eventuele vlooien dood, en de vacht laat glazen. De stank uit een vaatwasser kun je verwijderen met schoonmaakazijn, laat bijvoorbeeld een bakje met schoonmaakazijn meedraaien. Of spuit een lading op de bodem, en zet hem aan zonder vaat. Gebruik wel altijd de hoogste temperatuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *