Snel en eenvoudig een graafmelding indienen

Wanneer je ergens machinaal graafwerkzaamheden moet gaan verrichten is het van belang dat je hiervan een graafmelding doet. Hier zijn ontzettend handige tools voor, voor zowel particulieren als voor zakelijke klanten. Met zo’n tool kun je via een app de graafmelding in orde maken. Zo heb je niet alleen ten alle tijden alle juiste documentatie digitaal bij de hand, maar voldoe je (en dat is ontzettend belangrijk) aan je verplichting om dit te melden zoals dit in de wet- en regelgeving is geregeld. Je kunt een graafmelding heel eenvoudig in orde maken door alle gegevens in te vullen in de bijbehorende app. Dit kun je doen vanaf je tablet, smartphone of desktop. Nagenoeg alle aanvragen worden binnen 1 werkdag behandeld en krijg je hiervan bericht. Per melding betaal je een bedrag van 36 euro exclusief BTW en je kunt direct meerdere ontvangers die te maken hebben met de graafwerkzaamheden op de hoogte stellen. Makkelijker kan bijna niet!

Klic melding doen

Het is dus een wettelijke verplichting om een zogeheten Klic-melding te doen als je machinaal gaat graven. Dit is zowel bedoeld voor particulieren als voor de zakelijke markt. Wat tevens ook een wettelijke verplicht is, is dat de Klic-melding tegenwoordig volledig digitaal in te zien is op de graaflocatie zelf. Een geprinte versie is dus niet meer toereikend. Een Klic-melding gaat ontzettend eenvoudig en in 4 stappen ben je dan ook klaar met je melding. In stap 1 kies je het gebied waar je gaat graven en waar je dus de melding voor wilt maken. Let er natuurlijk wel op dat je het juiste gebied aangeeft! In stap 2 geef je de werkzaamheden aan. Denk aan bijvoorbeeld de data waarop je gaat graven, maar ook welk type werk je gaat verrichten. Je kunt er uiteraard meerdere aanklikken. In stap 3  wordt er gevraagd naar je gegevens en kun je extra ontvangers toevoegen en in stap 4 komt dan de onvermijdelijke betaling aan bod.

Levering

In ruim 95% van de aanvragen wordt de Klic-melding binnen 1 werkdag bij je aangeleverd. Het kan soms zijn dat het wat langer duurt omdat er netbeheerders zijn die in het gebied waar jij wilt gaan graven kabels en/of leidingen hebben liggen. Je krijgt de melding online aangeleverd en met de bijgevoegde link kun je de melding inzien op een speciale app of kun je de melding opslaan en uitprinten. Let er wel op dat je de melding altijd digitaal bij je hebt op locatie, want dit is wettelijk verplicht.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *