Tips voor een goedlopend magazijn

Heb je een eigen magazijn met verschillende producten? Dan is het slim om te kijken op welke manier jij jouw magazijn soepel en gemakkelijk kan laten verlopen. Om je magazijn zo efficiënt mogelijk in te regelen kan je verschillende elementen en automatiseringen doorvoeren. In deze blog nemen we je mee in een aantal handige en bruikbare tips die je kunnen helpen om je magazijn zo soepel mogelijk te laten lopen.

Verschillende producten en verpakkingen

Waarschijnlijk liggen er verschillende producten in jouw magazijn die je uiteindelijk wil verzenden naar je klanten of leveranciers toe. Het is slim om te kijken welk verpakkingsmateriaal het beste bij bepaalde producten hoort. Denk bijvoorbeeld aan verschillende formaten kartonnen doosjes of luchtkussen enveloppen. Het is belangrijk om te kijken welke verpakkingen je gebruikt zodat je deze pakketjes efficiënt kan indelen op bijvoorbeeld een kar. Wanneer je constant te grote verpakkingen gebruikt terwijl dit niet nodig is zal je merken dat er veel ruimte verloren gaat en dat je uiteindelijk meer betaald voor het verzenden van je pakketjes.

Werk met de juiste mensen

Een optimale indeling van het magazijn is afgestemd op groei, flexibel van aard is en snel kan inspelen op alle wensen van de klant. Daarom is het geen extra luxe om een ​​stapsgewijs magazijnontwerpplan te ontwikkelen en te volgen. Daarnaast is het nodig om magazijnmedewerkers erbij te betrekken. Zet de juiste mensen op tafel, ook degenen die in het magazijn werken. Dit kan heel efficiënt zijn, omdat ze vanuit een praktisch perspectief naar binnen kijken, omdat ze daar elke dag werken. Zorg er daarom ook voor dat je minimaal een tot twee keer per jaar samenkomt met je medewerkers om te evalueren en te kijken wat er nog beter kan. Wanneer je dit samen met je magazijnmedewerkers doet weet je zeker dat je tot goede ideeën komt.

Veiligheid in het magazijn

Een veilig magazijn voorkomt een hoop problemen. Het is namelijk belangrijk dat je als bedrijf blijft werken aan de veiligheid van zowel je medewerkers als je producten. Wanneer je alles veilig maakt zal je ook zien dat je magazijn ruimer wordt en dat je meer overzicht behoudt. Met overzicht in je magazijn kan je precies zien welke elementen goed verlopen en welke niet. Daarnaast is het belangrijk om eens in het half jaar te oefenen als er wel wat gebeurd, bijvoorbeeld een brand. Wat doe je dan en wat je kan je nog redden uit je magazijn? Veiligheid staat voorop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *