Vooruitgang van de wetenschap: haardvuur editie

We zijn een heel eind gekomen wanneer er wordt gekeken naar het Verlichtingsdenken en de manier waarop wij vandaag de dag als mensheid wetenscha beoefenen. En je komt het ook overal tegen: van het tandenpoetsen in de ochtend, tot het eten van een oranje wortel. Alles heeft met wetenschap te maken. Maar, daar staan we niet altijd bij stil.

Dit blog is een mooi moment om dat juist wél te doen, en dan voornamelijk in het kader van interieurinrichting. Benieuwd hoe het komt dat een elektrische haard er hetzelfde uit ziet als een hout- of gaskachel? Lees dan snel verder!

Haardvuren

Laten we beginnen met een klassiek voorbeeld: het eeuwenoude vuur. Het is bijna niet voor te stellen hoe de wereld er uit had gezien als dit niet was ontdekt, laten we het daar ook maar niet over hebben. Wat echter wél relevant is binnen dit onderwerp: is de toepassing van verschillende brandstofbronnen door de jaren heen.

Van vuren die buiten werden gemaakt, naar vuren die in een gecontroleerde omgeving binnen werden gestookt. Vervolgens werden er kolen ingezet, maar dit gebeurde voornamelijk in de industrie. Het gebruik van een gaskachel is de volgende wetenschappelijke ontwikkeling aangaande haardvuren.

Gaskachels

Misschien heb je er wel een thuis, of ben je juist op zoek naar het vinden van de perfecte open haard. Welke van deze twee opties ook op jouw situatie aansluit, de gaskachel is een goede optie om te overwegen of in huis te hebben. En ze werken vrij simpel.

Veel gaskachels werken op aardgas. De enige twee dingen die je voor het gebruik van dergelijke kachels hoeft te installeren zijn een aardgasinstallatie en een afvoerbuis. Heb je geen aansluiting meer op het aardgasnet? Dan kan je ook een gasfles koppelen van bijvoorbeeld butaan of propaan. De vlammen van een moderne gaskachel geven geen blauwe vlammen, zoals je ziet bij het fornuis. Bij oudere modellen is dit echter vaak nog wel het geval.

Maar, gaskachels zijn niet de laatste ontwikkeling als het gaat om haardvuren. Er zijn tegenwoordig namelijk ook elektrische haardvuren die een prachtig schouwspel kunnen realiseren.

Elektrische haardvuren

Het concept van een elektrische haard is vrij simpel. Ze werken namelijk op elektriciteit. Het enige wat je voor het installeren van elektrische haarden nodig hebt, is een stopcontact. Je hoeft geen afzuigbuis te installeren: er wordt namelijk niks verbrand bij het gebruiken van een elektrische haard. Dit maakt elektrische haarden mogelijk om te installeren in iedere woning. Als dat geen mooie wetenschappelijke ontwikkeling is, dan weten wij het ook niet meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *