Verschillende manieren waarop je jouw zwembad kunt verwarmen

Het verwarmen van je zwembad is als je in een land als Nederland of België woont vaak hard nodig. Met het weer dat je hier hebt heeft het water eigenlijk nooit de mogelijkheid om zo op te warmen dat je er lekker in kunt baden. Ondanks dat dit niet door het weer wordt gedaan, betekent dit niet dat je niet op andere manieren je zwembad kunt verwarmen. Om lekker te kunnen genieten van je warme zwembad zijn hier daarom een aantal manieren waarop je jouw zwembad kunt verwarmen. 

 

Het verwarmen van je zwembad met een warmtepomp

Een zwembad warmtepomp is een energiezuinige manier waarop je jouw zwembad kunt verwarmen. Daarnaast is dit ook een erg effectieve manier. Wel is het bij alle soorten verwarmingen voor zwembaden belangrijk dat je als je deze niet gebruikt, goed afdekt. Een zwembad warmtepomp wordt ook wel gezien als een omgekeerde airco. Het is namelijk gebaseerd op een natuurkundig principe waarin gas wordt gecomprimeerd tot een hogere druk. Dit heeft als gevolg dat de temperatuur zal stijgen. Het warme gas dat hieruit vrijkomt zal vrijkomen in de warmtewisselaar en zo via de pomp de warmte direct in het zwembadwater. 

 

Het verwarmen van zwembadwater met een houtkachel

Je kunt een zwembad ook verwarmen door middel van een zwembad kachel. Zo heb je houtgestookte zwembadverwarming die je op een goedkope en snelle manier het water in je zwembad laat verwarmen. Met een houtkachel kun jij je zwembad op een milieuvriendelijke en efficiënte manier verwarmen. Wel is het zo dat je met een houtgestookte zwembadverwarming geen specifieke temperatuur kunt instellen. Je zult dus op gevoel het water moeten laten opwarmen tot een bepaalde temperatuur. Het voordeel van deze variant van verwarming is wel dat het hout een stuk goedkoper is dan gas. Hierdoor ben je een stuk minder geld kwijt aan het opwarmen van je zwembad. 

 

Je zwembad verwarmen met behulp van zonnecollectoren

Als je een goedkope en milieuvriendelijke manier zoekt om je zwembad te verwarmen is het gebruiken van zonnecollectoren een goede optie. De enige kosten die je zult maken bij het verwarmen van je zwembad zijn de aanschafkosten van een zonnecollector. De naam zegt het natuurlijk al, dit apparaat zal de zon opvangen en verzamelen. Hieruit zal energie worden gecreëerd waarmee jij het water zal kunnen laten opwarmen. Na het installeren van dit apparaat zul je dus geen kosten meer maken, wel ben je afhankelijk van het weer. In Nederland zul je echter toch niet vaak de neiging hebben om te gaan zwemmen als de zon niet schijnt. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *