Vind hier de belangrijkste informatie over straalcabines

Een straalcabine is een apparaat dat wordt gebruikt om te zandstralen. Straalcabines zandstralen een oppervlakte door middel van korreltjes en lucht. De korreltjes zijn geen echt zand, maar zijn vaak gemaakt van straalsoda of glaspareltjes. Stralen met echt zand mag namelijk niet, want het brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Naast een straalcabine heb je nog iets nodig, namelijk een compressor. De compressor verzamelt de lucht die nodig is om te kunnen stralen. Met een straalcabine kun je verschillende oppervlakken schuren of reinigen. Je kunt ze gebruiken voor kleinere, maar ook voor grotere voorwerpen. Er zijn veel mogelijkheden in en er zijn ook veel verschillende soorten met verschillende toepassingen. Je hebt eindeloos veel keuze en het is daarom dan ook goed om je hierin te laten adviseren. Wil je meer informatie over een specifieke straalcabine, dan kun je terecht bij Djaky.

Waarvoor wordt een straalcabine precies gebruikt?

Een straalcabine wordt gebruikt bij bijvoorbeeld het verwijderen van roest, verf vlekken en al het andere wat een voorwerp heeft aangetast. Dit kan gedaan worden bij motoren, auto’s en machineonderdelen. Je kunt een straalcabine ook gebruiken om voorwerpen matter te maken of om een illustratie op een voorwerp te maken. Dit kan bij glas of RVS. Je kunt ook plaatselijk bewerken. Let er hierbij goed op dat je de rest van het voorwerp afplakt.

Verschillende soorten straalcabines

Er zijn verschillende soorten straalcabines verkrijgbaar, waaronder drukstraalcabines, injectors en natstraalcabines. Laatstgenoemde is ideaal om te gebruiken wanneer je iets vettigs moet stralen. Een drukstraalkast is handig wanneer iets in korte tijd af moet zijn en je veel werk te doen hebt. Een nadeel is dat deze binnen korte tijd bijgevuld moet worden, maar gelukkig is dit een automatisch proces. Injector straalcabines zijn handig voor een minder intensieve straling. Deze gaat vaak ook langer mee voordat deze weer bijgevuld moet worden. Ook zijn ze vaak goedkoper. Er zijn dus verschillende soorten straalcabines voor verschillende doeleinden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *