Vooruitgang met een heftruck

Vorkheftrucks worden vaak gekocht voor commerciële doeleinden. Ze worden voornamelijk gebruikt in magazijnen, schuren en in de logistieke sector. Als je een heftruck wilt kopen, kun je online veel nuttige informatie vinden. Het is natuurlijk belangrijk om een ​​heftruck aan te schaffen die geschikt is voor jouw werkzaamheden. Wil je een heftruck kopen? Overweeg dan de volgende richtlijnen om een dure miskoop te voorkomen.

Een heftruck met een keurmerk

Een betrouwbare heftruck draagt een CE- keurmerk, ook als je een gebruikte of tweedehands heftruck koopt. De wet vereist dat alle heftrucks dit Europees label dragen. Dit bewijst dat de heftruck voldoet aan alle Europese veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften. Het keurmerk dat aan de heftruck is bevestigd, bewijst ook dat deze aan alle noodzakelijke beschermingsvoorwaarden voldoet.

Heftruck kopen met het juiste hefvermogen en hefhoogte 

Zowel het hefvermogen als de hefhoogte bepalen het draagvermogen van de heftruck. Wat is het gemiddelde gewicht dat jouw heftruck zeker moet kunnen heffen? Een te lichte heftruck leidt echter meestal tot een gevaarlijke situatie. De hefhoogte verwijst naar de hefmast die is verbonden met de heftruck. Bij de uiteindelijke keuze van de juiste heftruck is ook de hefhoogte erg belangrijk.

De juiste brandstof voor je heftruck

Bij het kopen van een heftruck kun je uit verschillende brandstoffen kiezen. Bij heftrucks is dit meestal diesel, maar ze gebruiken ook vloeibare brandstoffen, zoals LPG of zelfs elektriciteit. Elektrische heftrucks respecteren de kracht van de natuur, maar hun functies zijn meestal zwak. Elektrische heftrucks zijn vooral geschikt voor gebruik binnenshuis. De krachtigste vorkheftrucks die beschikbaar zijn, werken op diesel.

Extra accessoires en kosten 

Bij het kopen van een vorkheftruck moet je zeker rekening houden met enkele extra kosten voor essentiële accessoires en verzekeringen. Zo ben je wettelijk verplicht om een ​​aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Een dergelijke verzekering is ook onmisbaar als je de heftruck uitsluitend op je eigendom gebruikt. Koop altijd de heftruck die bij je activiteit past. Er is niets vervelender dan pech met de heftruck tijdens het werk. Heftruck reparaties lopen meestal erg hoog op. Als het budget het toelaat, koop je best altijd een nieuwe heftruck, zeker als je deze regelmatig of zelfs dagelijks gebruikt. In vergelijking met tweedehands heftrucks is de kans op tijd- en geldverlies veel kleiner. Heftrucks moet je ook jaarlijks laten controleren op hun rijkwaliteit. Zorg voor regelmatig en passend onderhoud aan uw (nieuwe) heftruck. Dit kan de levensduur verlengen en veel onderhoudskosten besparen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *