Vormen van studiekeuze hulp?

Moet jij binnenkort een studiekeuze maken? Dan is het verstandig studiekeuze hulp te zoeken want door middel van de juiste hulp kun je een betere studiekeuze maken. Dat is super belangrijk want uit onderzoek van de studiemonitor blijkt dat nog steeds 1 op de 6 studenten een verkeerde studiekeuze maakt. 30 procent van alle leerlingen die aan het hoger onderwijs beginnen stopt tegen het einde van het eerste leerjaar. Circa 48 procent van die 30 procent geeft aan een verkeerde studiekeuze te hebben gemaakt. De twee na grootste oorzaak voor het stoppen is het niet overeenkomen met de verwachtingen, ook dat heeft dus met een goede keuze te maken. Het is goed dat je op deze pagina bent beland, in dit artikel zullen een aantal tips worden gegeven. Zo kun je gratis studiekeuze hulp krijgen.

Gratis studiekeuze hulp middel testen

Een eerste stap die je kan zetten is het maken van gratis keuze testen. Deze studiekeuzetesten zijn voor iedereen beschikbaar, zo krijg je dus gratis studiekeuze hulp! Hieronder zullen er een aantal worden besproken. Hierdoor weet je direct welke test je kan maken en wat de inhoud van de test is. Er zal direct een link geplaatst worden waardoor je via deze pagina meteen op de webpagina komt van de test. Heel erg veel succes met het maken van de testen, vergeet niet dat een test een indicatie omdat het ook een momentopname is. Er wordt dan ook altijd geadviseerd een test meerdere malen te maken, dat is belangrijk om een betrouwbare uitkomst te krijgen. Deze testen zijn namelijk niet wetenschappelijk onderzocht, het zijn gratis testen. Toch is dit een fijne manier van studiekeuze hulp.

Studiekeuzetest van de Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit biedt gratis studiekeuze hulp aan waardoor de kans vergroot wordt dat studenten beginnen aan de juiste studie, dit is voor de universiteit belangrijk omdat ze per alumni subsidie krijgen van de overheid. Daarom investeert de Radboud Universiteit in gratis studiekeuze hulp. Buiten de test bieden ze ook nog andere vormen van studiekeuze hulp aan. Zo kan je bijvoorbeeld gesprekken aangaan met studenten. De test van de Radboud Universiteit bestaat uit 55 vragen en laat zien welke opleidingen aansluiten bij jouw interesses. Je kunt de gratis online studiekeuzetest van de Universiteit maken om erachter te komen welke studie het beste bij jouw past. Na het maken van de test krijg je direct een uitslag waarbij de opleidingen allemaal gerangschikt zijn op basis van jouw antwoorden. Maak deze test dus meerdere keren en kijk ook eens bij andere universiteiten. Succes bij het maken van de test!

Studiekeuzeplein van de Radboud Universiteit

Zoals al eerder is benoemd heeft de Radboud universiteit veel hulpmiddelen voor het maken van de juiste studiekeuze. Daarom is het goed om eens op hun studiekeuzeplein te kijken. Hierbij worden verschillende testen aangeboden om ervoor te zorgen dat je meer kennis en inzicht krijgt in jezelf als persoon. Er zijn de volgende testen beschikbaar: Competentietest, iets met test, leerstijlen vragenlijst, persoonlijke waarden test, rode en groene momenten, studiekeuze motivatie test en de studie prestatie motivatie test voor jongeren. Dit is dus allemaal gratis studiekeuze hulp om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze gaat maken. Deze testen kunnen heel veel inzicht geven in jouw als persoon en in je eigen kunnen. Als je hier meer bewust van bent kun je nog betere kijken wat bij je past. Het is namelijk belangrijk een studiekeuze te baseren op je innerlijke drijfveren.

Studiekeuze123

Een andere nuttige test die je kan doen is de test op studiekeuze123. Dit is een veel gemaakte studiekeuzetest die je heel erg kan helpen bij het maken van de juist studiekeuze, voordeel i dat deze test gaat over landelijke opleidingen en dus niet gebaseerd is op enkel en alleen 1 universiteit of hogeschool. Er zijn verschillende testen die je kunt maken op deze website. Daarom is het goed alle testen te maken.

Je kunt beginnen met het maken van de oriëntatie meter, deze is speciaal ontwikkeld voor studiekeuze123. De test laat je zien hoeveel je bent in jouw studiekeuzeproces. Sa je nog aan het begin en heb je nog geen idee? Of heb je misschien al een beter beeld en twijfel je tussen een aantal studies. Je kunt in iedere fase nog actie ondernemen. Daarom is het goed om te weten in welke fase je zit. Dit is een fijne vorm va studiekeuze hulp. Je maakt een aantal vragen waarbij er kritisch wordt gekeken naar wat jij allemaal wel hebt gedaan en wat je nog niet hebt gedaan. Aan de hand daarvan krijg je een rapport en weet je welke acties je nog moet uitvoeren. Je krijgt in het rapport zowel tips als tops over jouw proces.

Je kunt daarna de betaalde NOA test maken, deze kost gelukkig maar 4.92 en duurt zo’n 15 minuten. In deze 15 minuten kan jij veel inzicht krijgen in jouw favoriete beroepssectoren zoal sport en beroepsactiviteiten zoals organiseren. Bij deze test geef je steeds aan hoe interessant bepaalde werkzaamheden lijken.

Studiekeuze123 gratis testen

Het is natuurlijk fijn als je gebruik kan maken van gratis studiekeuze hulp en niet telkens betaalde testen moet gebruiken. Op studiekeuze123 is er nog een gratis test beschikbaar die je kan helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Dit is de persoonlijkheid meter, deze test bestaat uit 30 vragen en duurt ongeveer 5 minuten. Daarom is het goed deze te maken, het is een goede vorm van gratis studiekeuze hulp. Je krijgt telkens twee plaatjes te zien met een persoon die aan het werk is. Er komt vervolgens uit welke persoonlijkheidskenmerken bij je passen. Voorbeelden zijn sociaal, artistiek en conventioneel.

Andere vormen van studiekeuze hulp

Er zijn natuurlijk ook andere vormen van studiekeuze hulp. Onderzoek wijst uit dat het belangrijk is je niet alleen online oriënteren maar het juist belangrijk te voelen, ruiken en proeven. Andere vormen van studiekeuze hulp zijn studiekeuzeadvies op studiekeuzebegeleiding.  Het loont in ieder geval gebruik te maken van studiekeuze hulp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *