Waarom de remschijven in je Peugeot Partner zo snel slijten

remschijven peugeot partner

Een misleidende titel, toegegeven. Het is namelijk niet alleen in de Peugeot Partner dat de remschijven snel slijten. De remschijven Peugeot Partner slijten gemiddeld net zo hard als in andere auto’s: vrij hard. Het is namelijk een onderdeel dat met behoorlijke druk te maken krijgt. Remschijven slijten altijd snel, en afhankelijk van je rijstijl nog sneller. 

remschijven peugeot partner

Wat zijn remschijven?

Remschijven zijn een onderdeel in je auto. Specifiek gezegd is het een onderdeel in het remsysteem. Dat is het systeem dat ervoor zorgt dat je kunt afremmen en tot stilstand kunt komen. Het is een behoorlijk belangrijk systeem, want zonder veilig en snel te kunnen remmen loop je risico op nare ongelukken. De remschijven zijn zo ongeveer de laatste schakel in dat remsysteem. Ze drukken als het ware op de wielen om de auto tot stilstand te  drijven. Dat betekent dus dat je ze heel intensief gebruikt, en dat ze ook snel kapot gaan.

Slijtage aan onderdelen

De remschijven slijten dus vrij snel. Daarom worden ze bij elke APK goed bekeken en indien nodig vervangen. Ook de remblokken – die drukken op de schijven – vragen om geregeld onderhoud. Ook als het lijkt alsof er niets aan de hand is met het remsysteem zal dit altijd nog nagekeken worden. Het is namelijk nodig om veilig de weg op te gaan. Als een remschijf of remblok vervangen moet worden, gebeurt dat vaak op de hele as: alles aan de voorkant, alles aan de achterkant of alles aan beide kanten wordt vervangen.

Jouw rijgedrag

Je remschijven slijten misschien snel, maar toch kun je ervoor zorgen dat het iets minder hard gaat. Dat heeft alles te maken met je rijstijl. Vaart minderen en stoppen kan namelijk ook door de auto uit te laten rollen. Dan ontzie je de remmen en slijten ze dus ook minder snel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *