Waarom moet je Baileys proberen?

Baileys is een erg lekker drankje voor op een koude avond. Jammer genoeg kent nog niet iedereen het, maar het is perfect voor niet alleen het drinken, maar ook bij desserts en nog veel meer. Hierdoor kun je het op veel manieren gebruiken. En precies daarover kun je hier alles vinden. Maar ook over wat voor soorten Baileys er bijvoorbeeld allemaal zijn. 

Welke soorten Baileys zijn er allemaal?

Baileys is een likeur en heeft een heleboel verschillende soorten smaken. De originele smaak waarmee het begon, is dan Baileys irish cream. Deze is makkelijk om overal bij toe te passen en wordt ook vaak gebruikt om desserts te maken met ijs. De nieuwste variant van Baileys is red velvet cupcake. Deze heeft zoals de naam ook zegt de smaak van red velvet gebak en is dus wat zoeter dan de originele variant. Nog een smaak die wat zoeter is dan de originele variant, is de karamel zeezout variant. Deze is gemaakt nadat karamel zeezout overal een populaire smaak werd en past dus goed bij dingen met karamel, maar is ook goed te drinken als normaal drankje. Verder heb je nog Baileys espresso and cream, strawberry and cream en chocolat de luxe. Deze smaken zijn allemaal erg lekker en kunnen zoals de rest ook goed gecombineerd worden met eten, maar zijn ook van zichzelf erg lekker. 

Waar kun je Baileys bij gebruiken?

Baileys wordt erg veel gebruikt bij toetjes in restaurants, vooral als ergens bij staat dat er likeur in of bij zit. Dan is de kans groot dat dit Baileys irish cream is. Zo wordt het namelijk meestal bij ijs gebruikt. En dan worden de smaken van Baileys natuurlijk ook gebruikt bij de smaken van het ijs, dus bijvoorbeeld strawberry and cream bij aardbeien ijs. Dit zorgt voor een erg lekker combinatie en net even wat meer dan alleen een ijsje achteraf. Ook wordt Baileys vaak geserveerd bij een gebakje of bij espresso. Dit zie je niet zo vaak als het ijs, maar het is wel een veel voorkomende optie. Natuurlijk wordt Baileys ook gewoon als los drankje gedronken. 

Wat is Baileys?

Baileys is een likeur zoals eerder al benoemd. Maar irish and cream is een variant waar dan bijvoorbeeld irish whisky in verwerkt zit. Dit maakt het uniek en al deze smaken kun je bij geen andere likeur vinden. Ook is het bekend dat Baileys de meest gebruikte likeur is bij het maken van desserts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *