Welke branche is het meest op zoek naar nieuwe werknemers?

Zoekt u een baan? Dan is het belangrijk om te kijken naar welke branche nieuwe werknemers zoekt. Daar heeft u namelijk de meeste kans om aangenomen te worden. Ook is het belangrijk om hier te kijken als u zich graag wil laten omscholen. Als u zich laat omscholen naar een vak waar veel vraag naar is, haalt u het meest uit u omscholingstraject. In dit artikel gaan we in op welke branche het meest op zoek is naar nieuwe werknemers, zodat u een goed geïnformeerde keuze kan maken. 

ICT

De eerste sector ligt misschien wel voor de hand, namelijk de ICT. De laatste jaren was er namelijk een enorme digitalisering. Tegenwoordig is bijna alles digitaal en dus is er heel veel ICT. Er is dus veel vraag naar mensen die hier kennis van hebben. Ook zijn er nog steeds ontzettend veel ontwikkelingen van de ICT en dus zal deze vraag alleen maar toe blijven nemen. De website van Verdowerkt merkt deze ontwikkeling ook een heeft dan ook veel vacatures in dit vakgebied. 


De zorg

Ook deze sector ligt vrij voor de hand als sector waar veel vacatures in zijn. Deze sector is namelijk ontzettend in het nieuws geweest. Vooral verpleegkundigen zijn ontzettend gewild, maar er is ook veel werk voor andere beroepen in de zorg. Dit komt natuurlijk deels door de coronacrisis, maar ook de vergrijzing speelt een rol. Ouderen hebben vaak meer zorg nodig en nu er steeds meer ouderen zijn is er ook meer zorg nodig. De verwachting is dat deze vergrijzing nog door zal zetten en dus zal ook de vraag naar mensen in deze sector waarschijnlijk toenemen. 

De bouw

De laatste sector is de bouw. Deze branche zoekt nog veel mensen. Er zijn bijvoorbeeld veel vacatures in Scherpenzeel voor mensen die in de bouw willen werken. Dit hangt samen met de woningcrisis. Er is een ontzettend woningtekort, er moeten dus steeds meer huizen gebouwd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *