Zo maak je jouw tuin klaar voor de lente

Wil jij bij de eerste zonnestralen van aankomende lente optimaal kunnen genieten van je tuin? Dan is dit hét moment om jouw tuin alvast helemaal klaar te stomen voor de zomer. Het is natuurlijk hartstikke zonde als je een tuin hebt maar hier niet veel aandacht aan besteed. Veel mensen zullen jaloers zijn op jouw eigen stukje buitenterrein, maak er dus goed gebruik van. Misschien heb je niet veel tijd voor onderhoud van je tuin of heb je geen idee hoe je die tuin nu eigenlijk precies moet onderhouden. Toch moet je je tuin wel goed voorbereiden wanneer jij weer bij wat lenteachtig weer buiten wilt zitten met een lekker drankje en rokende barbecue. Begin hier op tijd mee, want voor je het weet is het zover.

 

Schoonmaak

Niet het leukste klusje, maar eigenlijk wel de belangrijkste. De bladeren die in de herfst van de bomen af zijn gevallen en verspreid door de tuin liggen kunnen aanslag geven op je tuintegels, deze wil je dan ook niet te lang laten liggen. Pak de hark erbij en gooi de losse bladeren in de vuilcontainer. Onkruid haal je eenvoudig weg met een mesje, voor hardnekkig onkruid kun je eerst een speciale spray gebruiken. Je zult al snel merken dat een opgeruimde tuin er al een stuk verzorgder uitziet, maar echt leuk wordt het pas bij de volgende stap. Het is hierna namelijk tijd om de tegels te reinigen met de hogedrukreiniger en gras in banen te maaien.

 

Tuinmeubelen

Bij een schone, opgeruimde tuin horen natuurlijk ook tuinmeubelen. Als je jouw tuinmeubelen ’s winters binnen zet en goed onderhoud hoef je die echt niet ieder jaar opnieuw te kopen. Heb je jouw tuinmeubelen daarentegen in het natte winterweer buiten laten staan, dan is de kans groot dan je op zoek moet naar nieuwe exemplaren. Begin jouw zoektocht wel op tijd, want de verkoop van tuinmeubilair gaat vaak al in april van start. Ben je gewoon toe aan iets anders, kijk dan eens voor bijvoorbeeld een loungebank of hangmat in plaats van stoelen. Of allebei, dat kan natuurlijk ook.

 

Watertafel

Altijd al water in je tuin gewild maar geen ruimte voor een vijver? Ga dan voor een watertafel. Een watertafel adezz is een kleine fontein waarmee je sfeer en een oase van rust in je tuin kunt creëeren. Het geluid van stromend water is voor veel mensen erg rustgeven, ideaal dus om eens lekker in je tuin te relaxen na een drukke dag. Daarnaast zullen vogeltjes jouw tuin ook vaker bezoeken. Of je nu een kleine of grote tuin hebt, voor iedere tuin is wel een geschikte watertafel verkrijgbaar. Ga jij voor een rond, vierkant of rechthoekig model?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *